Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prva liga FBiH Budućnost – Bosna 1:0 (1:0)

KRAJ UTAKMICE

Bosna je doživjela još jedan minimalni poraz na gostujućem terenu, a sve vrijedno pažnje na ovoj utakmici bio je pogodak Aljotića iz 35.minute.

90’ – U sudijskoj nadoknadi stopostotnu šansu imala domaća ekipa, ipak golman Bosne Bekan bio na mjestu i odbranio ovaj udarac.

80’ – Bosna u 73.minuti nakon kornera imala najbolju priliku na utakmici. Mirvić odigrao povratnu za Mujezinovića čiji šut brani golman domaćih. U 78. minuti domaća ekipa uzvratila, međutim Bosna je imala sreće jer je lopta pogodila okvir gola.

70’ – Još jedna izmjena kod Bosne, u igri je Kadić umjesto Krajišnika, a Bosna je imala i još jedan pokušaj preko Mirvića. Loša utakmica bez prilika u Banovićima.

60’ – Jedna poluprilika za domaće, Bosna ne uspijeva ovladati teškim terenom u Banovićima, tako da nakon 15 minuta drugog dijela nije bilo uzbuđenja.

50’ – Počelo je drugo poluvrijeme u Banovićima. Bez prilika u prvih pet minuta, a prvu izmjena kod Bosne, umjesto Čulova u igri je Mirvić.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Nakon prvih 45 minuta igre u Banovićima, domaća ekipa vodi rezultatom 1:0 i ima inicijativu.

39’ – Nakon gola domaćih nije bilo prilika, a Bosna polako pokušava da preuzme inicijativu i kreira priliku za pogodak.

35’ – GOOOOOOL Od 35. minute domaća ekipa Budućnosti vodi 1:0 golom Aljotića eurogolom sa 22 metra.

30’ – Bosna u 25.minuti imala prvu polupriliku, Čiva šutirao preko gola. Domaći i dalje imaju blagu terensku inicijativu, ali bez prilika za postizanje gola. Za sada Bosna se dobro drži u Banovićima.

20’ – U 16.minuti domaći imali prvu priliku na susretu, ipak Bekan je uspio odbraniti dobar udarac domaćih napadača sa 16 metara.

10’ – U prvih deset minuta domaća ekipa ima inicijativu, bez ozbiljnijih prilika. Bosna ima podršku manje skupine “Demona”, a bitno je istaći da je teren u Banovićima u izuzetno lošem stanju.

1’ – U Banovićima je počeo susret između Budućnosti i Bosne pred nekih 400 gledalaca. Bosna igra u sastavu: Bekan, Frljak, Mujkić, Tahiri, Krajišnik, Karavelić, Daniel, Čiva, Čulov, Hodžić i Mujezinović.

Od 13:30 sati u Banovićima derbi 14.kola nogometne Prve lige FBiH igraju domaća Budućnost i visočka Bosna. Budućnost se nalazi na drugoj poziciji dok se Bosna nalazi na četvrtoj poziciji i u Banoviće putuje nakon dvije vezane pobjede i to protiv ekipa iz vrha tabele, Orašja i Bratstva. Kao i u prethodnim kolima, tako i danas tekstualni prijenos utakmice možete pratiti putem Vašeg portala, Visoko.co.ba.

Proudly powered by WordPress