Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kakanj: Zarađuje svojim radom, iz srednje škole otišao u privatnike

Iako većina njegovih vršnjaka ima druge zanimacije i prioritete on je umjesto dangubljenja na društvenim mrežama odlučio da za život počne zarađivati svojim radom.

Shvatio je da se poljoprivreda u kakanjskom kraju sve više razvija i da to znači da građani sve više kupuju mehanizaciju koja je neophodna za bavljenje poljoprivredom. Iz medija se kontinuirano informisao o donacijama poljoprivredne mehanizacije koje su dodjeljivale općine i humanitarnih organizacija i iz toga izvukao zaključak da će biti potrebe za servisima i popravkama i za rezervnim dijelovima za poljoprivredne mašine. Tako je prije 16 mjeseci u Kaknju otvorio prodavnicu rezervnih dijelova za sve vrste traktora i poljoprivredne mehanizacije.

– Otac mi je dao novac da krenem sa poslom, srećom imam svoj poslovni prostor, ostalo je išlo samo – kazao je Hasagić za Faktor.

Sa mladim poduzetnikom razgovarao je i načelnik Nermin Mandra, kako bi našli način da pomognu Hasagiću da njegov biznis opstane i da se razvija. Hasagić se nada da će uspjeti, te da će jednog dana i proširiti posao.

Proudly powered by WordPress