Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Kompanija Robert Bosch d.o.o. Zagreb donirala visočkom vrtiću edukativno-didaktičke igračke

Danas je u prostorijama Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko upriličena primopredaja donacije koju je, posredstvom svojih zastupnika u Bosni i Hercegovini, obezbijedila kompanija Robert Bosch d.o.o. Zagreb. Kao društveno odgovorna ova kompanija je, uz pomoć nadležnih institucija, odredila tri vrtića u Zeničko-dobojskom kantonu, kojima će ovih dana biti doniran određeni inventar za kognitivni razvoj djece, a pored JU “Dječiji vrtić” Maglaj i JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Umihana Čuvidina” Breza, među tim vrtićima našao se i onaj u Visokom.

Sama donacija se sastoji od edukativno-didaktičkih igračaka, adekvatnih za promicanje kreativnosti, motoričkih sposobnosti i igranje uloga, te su donirane igračke ustvari replike kućnih uređaja, seta posuđa, stanice za servisiranje automobila, radne stanice sa minijaturnim replikama električnih alata i slično.

Uposlenici visočkog vrtića i mališani s velikom radošću su prihvatili ovu velikodušnu donaciju kompanije Robert Bosch d.o.o. Zagreb te su sve goste počastili jednom priredbom, sa mnoštvom zanimljivih tačaka, u znak zahvalnosti svojim donatorima i prijateljima.

Ovim povodom razgovarali smo i sa direktoricom kompanije Robert Bosch za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, gospođom Mirsadom Kudrić, koja je za Visoko.co.ba kazala:

“Kompanija Bosch je međunarodna kompanija, sa tradicijom od preko 125 godina postojanja, koja se trudi biti društveno odgovorna, odnosno, koja se trudi društvenu odgovornost utkati u temelje svog poslovanja. Društvu uvijek moramo vratiti ukazano povjerenje, a ovakve aktivnosti su samo dio globalnih aktivnosti naše kompanije koja nastoji iskazati društvenu odgovornost kroz donacije.

Kada govorimo o skupinama ljudi kojima treba uputiti donacije, to su uvijek osjetljive kategorije, kategorije potrebitih ljudi, među kojima se nalaze i djeca, zbog čega smo danas u Visokom. Na ovaj način želimo pomoći uposlenicima vrtića, kako bi od ove djece napravili jednu zdravu, buduću generaciju odraslih ljudi.” – kazala je gospođa Kudrić, dodavši:

“Prilikom odabira lokacija i institucija u koje ćemo donirati nikada ne radimo odabir sami, nego se obratimo nadležnim institucijama, koje nas upute u detalje. Ovog puta je to bilo nadležno ministarstvo, koje nam je onda sugeriralo da među ostalim izaberemo i vrtić u Visokom za ovu aktivnost.”

U nastavku možete pogledati kratku fotogaleriju sa svečanosti uručivanja donacije visočkom vrtiću.

Proudly powered by WordPress