Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kakanjke obradovale štićenike Zavoda u Pazariću

Nedavno je u medijima širom BiH objavljena lista novogodišnjih želja štićenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću. Zavod inače ima 320 štićenika svih uzrasta, i starosne dobi.

Spisak od 70 želja za novogodišnje paketiće ponukao je tri sugrađanke da štićenicima ovog doma ispune njihove male želje i obraduju ih povodom praznika.

Kakanjke Edina Seferović, Amra Begić i Alma Lušija pokrenule su akciju prikupljanja paketića i za četiri
dana uz pomoć dobrih ljudi iz Kaknja napravile 70 poklon paketića od kojih je svaki sadržavao želju štićenika, od tranzistora, gumica za kosu, bojanki i bojica, gumenih igrački, dezodoransa, slatkiša, šolja za kafu…

Edina Seferović je nakon što je na Facebooku vidjela ovaj spisak želja pokrenula inicijativu za njihovo ostvarenje: “Odmah sam kontaktirala prijateljice Amru i Almu, a onda smo obavijestile sve prijatelje i poznanike za koje smo mislile da nam mogu pomoći i za vrlo kratko vrijeme napravile poklon paketiće sa željama štićenika.”, rekla nam je Edina.

Jučer su njih tri posjetile Zavod u Pazariću i paketiće uručile štićenicima. Kažu da osmijesi, iskrenost i radost koju su vidjeli na njihovim licima ne mogu opisati. Svaki od štićenika je dobio ono što je bilo na spisku želja.

“Hvala svima koji su pomogli da ostvarimo želje ovih divnih bića, hvala svim našim Kakanjcima koji su zajedno sa nama sproveli ovu akciju. Ponosne smo na sve vas i presretne što smo ih svi zajedno uspjeli ovoliko usrećiti. To su naši borci puni ljubavi koji za svakoga imaju spreman osmijeh i zagrljaj.”, poručile su Edina, Amra i Alma.

Proudly powered by WordPress