Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Košarkaši Visokog petim porazom u nizu nastavili lošu polusezonu: KK “Visoko” – KK “Goražde” 82:102

Članovi Košarkaškog kluba “Visoko” sinoć su, u okviru pretposljednjeg, šestog kola jesenjeg dijela prvenstva košarkaške A2 lige – grupa jug, dočekali pod obručima KSC “Mladost” svoje kolege iz Goražda. Iako su se iz stručnog štaba nadali prvoj pobjedi, koja bi zasigurno bila i senzacija, budući da je KK “Goražde” ove sezone jedan od favorita za ulazak u veći rang takmičenja, to se u Visokom sinoć nije desilo, te su domaći morali upisati novi poraz, peti zaredom, i to sa zaostatkom od čak 20 razlike.

Gosti iz Goražda od samog početka utakmice uspjeli su da nametnu svoj tempo i igru kakvu su priželjkivali, što ih dovodi u prednost u odnosu na protivnika. Prvu četvrtinu tako gosti završavaju sa 10 poena prednosti, pri rezultatu 15:25. U drugoj četvrtini kvalitetna igra gostiju i gotovo nikakav otpor i igra domaće ekipe se nastavljaju, te gosti na odmor odlaze sa visokih 20 poena prednosti, a rezultat poluvremena je glasio 34:54.

Drugo poluvrijeme donosi potpuni preokret u igri visočke ekipe, koja se kao preporođena vraća sa odmora i počinje da igra pravu košarku. Dobar udio u ovome ima i nešto mlađa postava Goražda, ali ako znamo da je uprava gostujuće ekipe ove godine preporodila ekipu sa mnoštvom pojačanja, shvatit ćemo da i druga postava ekipe može odigrati jednako dobro. Dobrom igrom treću četvrtinu Visočani završavaju smanjenjem prednosti gostujućih igrača na 12 poena, a takva igra se nastavlja i u posljednjem periodu utakmice, kada dolazi i do blage panike u redovima gostiju. U jednom trenutku Visočani su uspjeli da svoj zaostatak smanje na svega 7 poena razlike, ali ni to nije bilo dovoljno, te je mogućoj senzaciji i preokretu kumovala kratka klupa i umor domaćih igrača. Na kraju, gosti uspijevaju da vrate svoju najveću prednost od 20 poena razlike, te ovu utakmicu privedu kraju u laganom ritmu, za konačan rezultat od 82:102.

Već na početku sezone bilo je evidentno da je KK “Visoko”, kako finansijski, tako i igrački nespreman ušao u prvenstvo, te je već prva utakmica bila pokazatelj loše igre, a nastavak sezone, pored svih nadanja, donio je samo razočarenja za veoma mali broj ljudi koji posjećuje ove utakmice. Nažalost, ovo je samo produžetak dubioze visočke košarke koja, iz sezone u sezonu, propada. Da li je ovo neki znak da je nakon dugogodišnje propasti napokon vrijeme za promjene u upravi samog KK “Visoko” i da li će se to napokon desiti, kako bi se klub uspio u bliskoj budućnosti revitalizirati, ostaje da vidimo u nastavku sezone

Ono što je sigurno jeste to da narednog vikenda košarkaši Visokog gostuju u Konjicu, kod istoimene ekipe, a koja je ove sezone u pet utakmica upisala tri pobjede i dva poraza. Svakako veoma teško gostovanje u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva očekuje Visočane, te ćemo u nastavku pratiti razvoj situacije u košarkaškoj A2 ligi – grupa jug, o čemu ćete moći čitati samo na vašem portalu Visoko.co.ba.

Proudly powered by WordPress