Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Podjela ovčijeg mesa u Brezi

Human Appeal International je jedna od najpoznatijih humanitarnih organizacija. Nalazi se u 25 zemalja od Azije, Afrike, Europe do Bliskog Istoka. Osnovana je 1991. godine sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Nastala je u malom jednosobnom stanu u Manchesteru s ciljem da osnaži lokalne zajednice kroz inkluzivni razvoj za izgradnju lokalnih kapaciteta.

HAI već godinama svojim donacijama nesebično pomaže Bosni i Hercegovini. Općina Breza već dugi niz godina ima uspješnu saradnju sa HAI organizacijom te su joj pružali razne pomoći: podjela iftara za srednjoškolce, podjela higijenskih paketa za socijalno ugroženo stanovništvo, podjela ovčijeg mesa itd.

U četvrtak, 10. decembra 2015. godine, JU Centar za socijalni rad Breza je podijelila 180 paketa ovčijeg mesa koje je donirala Human Appeal International te pokazala svoju velikodušnost prema socijalno ugroženom stanovništvu.

JU Centar za socijalni rad Breza već od ranije ima jako dobru saradnju sa Human Appeal International organizacijom, te se nada da će se uspješna saradnja i dalje nastaviti.

Proudly powered by WordPress