Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Srednjoškolci iz 20 lokalnih zajednica učestvovali na ASuBiH edukaciji

U periodu od 11.-13.12.2015. godine, u Sarajevu je održana II ASuBiH edukacija na temu komunikacija u timu, motivacije i lobiranja. ASuBiH edukacija je projekat koji se realizuje već drugi put uz podršku fondacije Schüler Helfen Leben (SHL), a prvi put je implementiran 2014. godine.

Na edukaciji je prisustvovalo 20 srednjoškolaca iz sljedećih gradova: Sarajevo, Istočno Sarajevo, Visoko, Tuzla, Sanski Most, Banja Luka, Modriča, Ključ, Ilijaš, Gradačac, Bihać, Prozor/Rama, Breza, Mostar, Bugojno, Novi Travnik,  Srebrenik i Gračanica.

Učesnici su ova tri dana vrijedno radili i učili, te su kroz kreativne radionice, igrice i razgovor, otkrili neke svoje vještine koje će im pomoći u radu sa njihovim lokalnim timovima. Nakon tri produktivna dana, učesnici su bili više nego zadovoljni i motivirani.Cilj ove edukacije i jeste olakšati i poboljšati rad u timu, upoznati učesnike sa njihovim sposobnostima lobiranja, komuniciranja i način na koji se motivišu, a sve u svrhu  poboljšanja rada timova.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Proudly powered by WordPress