Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uspješan rad Udruženja poslodavaca Zenice u 2015. godini

Članovi Udruženja poslodavaca Zenica održali su redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Senaida Turkić, direktorica kompanije “AKSA Zenica”.

Nova predsjednica je predočila ambiciozan plan rada i finansijski plan za narednu godinu koji je jednoglasno usvojen, a usvojeni su i izvještaji o radu u ovoj godini. U prošloj godini u Udruženje se učlanilo 50 osoba i ono sada broji 78 aktivnih članova.

U radu Skupštine Udruženja poslodavaca Zenice, osim privrednika, sudjelovali su predstavnici iz političkog, akademskog i privrednog života Grada Zenica, koji su istakli zadovoljstvo realiziranim aktivnostima, ali i značajno većim brojem članstva.

Tokom 2015. godine Udruženje poslodavaca Zenica bilo je inicijator osnivanja “Saveza udruženja poslodavaca ZDK-a” u čijem radu sudjeluju privrednici iz općinskih udruženja poslodavaca iz  Usore, Kaknja, Maglaja, Vareša, Breze i grada Zenice. Na ovaj način završen je proces organizacije poslodavaca u općinama Zeničko-dobojskog kantona. Unutar udruženja formirana je Sekcija ugostiteljske djelatnosti  i bit  će nastavljeno formiranje novih strukovnih sekcija.

Udruženje je u protekloj godini nastojalo aktivno sarađivati s predstavnicima vlasti i učinjeni su pozitivni pomaci u saradnji s vlastima Zeničko-dobojskog kantona. Tako je ostvarena saradnja prilikom izrade Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica, Tarifnika o visini naknade za korištenje javne površine, odluke o komunalnim taksama Grada Zenica za “muziku uživo”, usvojene su primjedbe na Pravilnik o načinu obavljanja obavezne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u Federaciji BiH, te uložene primjedbe na nacrte Zakona o porezu na dobit FBiH, Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakona o poticanju razvoja male privrede ZDK-a.

Proudly powered by WordPress