Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Lejla Imamović (DF) glasala visočki za radnike “Veme” bez obzira na uzdržanost Kluba DF-a

U prošlosti smo bili svjedoci situacija kada su visočki poslanici u Skupštini ZDK za vrijeme glasanja o nekim tačkama Dnevnog reda kada je u pitanju bilo Visoko doslovno bježali iz skupštinske sale. Visočka poslanica Lejla Imamović iz Demokratske fronte danas je demonstrirala šta znači “glasati visočki” i kako se brane visočki interesi i interesi onih koji su na izborima glasali za nju. U prvoj tačci Dnevnog reda o rebelansu budžeta ZDK, a u kojoj je bio i Amandman vezan za uposlenike RK Vema na osnovu kojeg će Vlada ZDK uplatiti 240.000KM od prodaje “Veme” za 33 radnika Veleprometa-maloprodaja d.o.o Visoko, Lejla Imamović je glasala suprotno od stava Kluba svoje stranke. Ovim povodom zatražili smo i izjavu od Lejle Imamović:

“Poslanici često ne znaju za šta glasaju? Zašto? Zato što im se podmeću amandmani na samoj sjednici, često i nekoliko minuta prije nego se trebaju izjasniti o istim. Dva amandmana Vlade ZDK koja se tiču rebalansa budžeta sadrže 11 izmjena, među kojima je i amandman kojim će se riješiti uvezivanje staža za 33 radnika Veleprometa Visoko. Ovi amandmani predstavljaju kukavičje jaje Vlade ZDK. Amandman o rješavanju statusa radnika Veleprometa treba da provuče i druge sramne izmjene budžeta, jer je Vlada ZDK svjesna da u skupštinskim klupama sjedi sedam poslanika iz Visokog, čiji sugrađani godinama čekaju na uvezivanje radnog staža. Uspjeli su ovaj put i samo zbog radnika Veleprometa moj glas će biti biti ZA rebalans budžeta, iako mislim da su ostale stavke u amandmanu I sramne. Pravo i pravda nije jedno te isto, a isto tako moral i politika nisu jedno te isto.”

Glasanje je na kraju završeno tako što su 24 poslanika glasala ZA, 10 ih je bilo UZDRŽANO, a glasova PROTIV nije bilo. Svih 7 visočkih poslanika na kraju glasanja je bilo ZA.

Proudly powered by WordPress