Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kemal Mušinbegović (SBB): Ne trebaju meni Meldina Ugarak, Amra Babić niti premijer Galijašević sugerisati kako da glasam za svoga komšiju

Završena je sjednica Skupštine ZDK na kojoj je u prvoj tačci Dnevnog reda gdje se glasalo za rebalans budžeta ZDK, a ujedno i za Amandman koji je rješavao pitanje 33 zaposlenika Veleprometa-maloprodaja d.o.o Visoko. Bila je to burna sjednica koja je na trenutak i prekinuta, usvojen je rebalans budžeta, Vlada će uplatiti 240.000KM da bi se uvezao staž za 33 radnika RK “Vema”. Svoj stav po ovom pitanju imali su i visočki poslanici u Skupštini ZDK, a posebno interesantno izlaganje za govornicom imao je i Kemal Mušinbegović (SBB). Njegovo izlaganje prenosimo u cjeelosti:

– Sramotno je da se kupe politički poeni na radnicima Veleprometa koji godinama čekaju na uvezivanje radnog staža i odlaska u zasluženu penziju. Ne trebaju meni Meldina Ugarak, Amra Babić niti premijer Galijašević sugerisati kako da glasam za svoga komšiju kome treba uvezati radni staž, a koji je 15 godina na rubu egzistencije i nema šta da jede. Moja je moralna i ljudska obaveza da podržim ove radnike, a i sve druge koji su u ovakvoj ili sličnoj situaciji. Sramotno je i to da mi zastupnici u Skupštini, potrošimo na kafe i sokove ovaj iznos koji njima treba za uvezivanje staža. Molim vas nemojte izlaziti za ovu govornicu i prepirati se ko je šta radio prije 2 ili prije 5 godina i zašto su ovi radnici Veleprometa tek sada došli na dnevni red. Uozbiljite se kolege zastupnici jer može se desiti ponovni prekid sjednice zbog naše bahatosti i neodgovornosti i na kraju da ispaštaju ovi radnici. Ja lično podržavam napore svih onih koji su pomogli da se ovo pitanje već jednom riješi i kamo sreće da se počnu rješavati i pitanja radnika Krivaje, KTK, Vitex-a i svih drugih.

A kada je u pitanju ovaj gaf moje koleginice Ugarak, ona zna najbolje šta joj je bio cilj. Ja pretpostavljam da nije mislila nista loše iako je izazvala veliko negodovanje gotovo svih u Skupštini, a posebno negodovanje visočkih zastupnika od kojih bi u skorije vrijeme trebala imati najveću podršku ukoliko ima ambicije da zaposjedne na mjesto predsjedavajuće Skupštine ZDK.”

Proudly powered by WordPress