Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kratak pregled svjetske promocije visočkih piramida u 2015. godini

Otkriće bosanskih piramida postalo je primjer kontinuirane globalne promocije jednog arheološkog projekta i atraktivne turističke destinacije.

Tim Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” neumorno radi na  pozivanju turista, istraživača, volontera i medija u posjet svjetskoj naučnoj senzaciji u Visokom.

Bosanska dolina piramida postala je sinonim za otvoreni naučni projekt, koji ima i svoje energetske, duhovne i ljekovite aspekte.

Svaki mjesec iz Fondacije u svijet kreću Newsletteri na stotine hiljada e-mail primaoca u regiji i u svijetu. Putem službenih web stranica se svakodnevno daju nove vijesti (www.piramidasunca.ba, www.icbp.ba, www.visit.piramidasunca.ba, www.bosnianpyramid.org,www.semirosmanagic.com). Facebook stranice posvećene radu Fondacije su vrlo aktivne, kao i promotivni centri Fondacije u nizu zemalja, od Slovenije do Slovačke.

Osnivač Fondacije dr. Semir Osmanagić i ove godine je imao intenzivne promotivne aktivnosti. Od januara do decembra 2015. održao je 35 predavanja u 25 gradova, 13 zemalja svijeta na tri kontinenta. Riječ je o međunarodnim konferencijama, ili pozivima da održi javna predavanja ili gostuje na univerzitetima.

Uzbudljivu priču o otkriću bosanskih piramdia poslušalo je hiljade posjetilaca u Hot Springsu, Singapuru, Barceloni, Istanbulu, Opatiji, Phoenixu, Ljubljani, Minhenu, La Pazu, Tucsonu, Sarajevu, Visokom, Jajcu, Mariboru, Utrechtu, Aalsmeru, Supetru, Palenciji, Austinu, Damanhuru i Fort Worthu.

Pored toga, voditelj istraživanja u Visokom je primio čak 22 grupe iz raznih zemalja i njima održao turu po bosanskim piramidama i u podzemnim tunelima.

Interes medija za istraživanja u Visokom i dalje je ogroman. Tokom godine, dr. Osmanagić je dao 44 intervjua bh. i inostranim TV stanicama, radio postajama, web radio stanicama, magazinima, agencijama i dnevnim novinama.

Planirane aktivnosti za 2016. značit će punu afirmaciju otkrića najstarijih svjetskih piramida koje zauvijek mijenjaju knjige historije.

Proudly powered by WordPress