Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Komšić po bivšim partnerima: Izetbegović i Čović prave treći entitet

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić kaže da lideri SDA i HDZ u BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović rade na stvaranju trećeg entiteta.

“Protagonisti političkog haosa ponašaju se kao da ništa ne vide i što je najopasnije i dalje generiraju opcije podjele i disolucije BiH. Posljednje aktivnosti lidera SDA i HDZ-a vode u pravcu stvaranja trećeg entiteta što na kraju vodi raspadu zemlje”, rekao je Komšić na pres konferenciji, ne precizirajući na koje konkretno poteze misli.

On je ocijenio da je politička situacija u zemlji najgora od kraja rata 1995. godine i dodao da se razgovori uglavnom vode tajno i iza zatvorenih vrata, te “plasiraju određene informacije i puštaju probni baloni putem jednog broja odabranih medija”.

“Sudbina BiH trenutno je u rukama SDA i SBB-a, stranaka koje se deklarišu kao bošnjačke, imajući u vidu da se nalaze u vlasti i da su međusobno, a i sa HDZ-om BiH koalicioni partneri”, rekao je on.

“Volio bih da griješim u procjeni, ali vas podsećam da je DF izašao iz vlasti, odnosno koalicije, jer nije prihvatio da se krše zakoni i bezočno pljačka ova zemlja. Tražili smo naizgled jednostavnu stvar, da se poštuju ustavi i zakoni ove zemlje”, naglasio je Komšić.

On je obećao da će svo svoje znanje i lični i politički kredibilitet upotrijebiti za borbu za cjelovitu, građansku, multietničku BiH u međunarodno priznatim granicama.

Proudly powered by WordPress