Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prvi put u istoriji dva BH tenisera u glavnom žrijebu Grand Slama

Bh. teniser, Mirza Bašić, plasirao se u glavni žrijeb Australian Opena, nakon što je u finalnoj rundi kvalifikacija savladao Saketha Myenija iz Indije sa 2:1, po setovima (3:6, 6:4, 8:6). Prvi set je teniser iz Indije dobio lakše od očekivanog sa 6:3. U drugom setu oba tenisera su čuvala svoj servis, do rezultata 4:5, kada Bašić pravi brejk i rješava set u svoju korist sa 4:6.
Treći set je donio pravu dramu. Naš teniser je kod 3:5 imao servis za meč, ali Myeni uzvraća brejkom i set odlazi na razliku. Naš teniser je bio smireniji i skocnetrisaniji i pri rezultatu 6:7, uzima brejk za konačan trijumf 2:1.
Ovom pobjedom, Mirza Bašić se pridružio Damiru Džumhuru u glavnom žrijebu Australian Opena i tako će BiH po prvi put u hsitoriji imati dva tenisera u glavnom tunriru jednog Grand slama.  Po završetku svih kvalifikacionih mečeva, kompletirani su parovi prvog kola, a naš drugi reket će igrati protiv tenisera iz Holandije, Robina Haasea, koji je trenutno 64. na ATP listi. Podsjećamo, Damir Džumhur u prvom kolu igra protiv Kylea Edmunda (ATP 88).

Proudly powered by WordPress