Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ubica ruskog pilota: Nemam grižnju savjesti zbog ubistva čovjeka koji je svakodnevno bombardovao turkmenske civile!

Turčin kojeg traži  Rusija zbog ubistva jednog od dva pilota ruskog aviona oborenog od strane Turske u blizini tursko-sirijske granice krajem 2015. Godine, pojavio se na pogrebnoj ceremoniji u Istanbulu, rekavši da će se vratiti u Siriju.

“Ja sam tu i tamo. Idem i dođem ponovo ovamo. I sad, došao sam zbog sprovoda, i vraćam se opet “, rekao je Alparslan Çelik, sin bivšeg okružnog gradonačelnika izabranog iz nacionalističke stranke (MHP), u razgovoru s novinarima 27. januara za vrijeme pogrebne ceremonije Ibrahimu Küçüku, čelniku istanbulskog MHP-a, koji je ubijen tokom zračnih udara na jedno turkmensko selo u Siriji.

Çelik je dao izjave koje impliciraju da će se vratiti na sirijsko ratište i navodno boriti se protiv DAIŠ-a.

“Mučenik [Küçük] je bio naš prijatelj. On je bio s nama u Bayırbucaku i Turkmen planini. Bili smo zajedno “, rekao je Çelik.

Ruski mediji su izvijestili da su vojnici u potrazi za Celikom jer žele osvetiti Peshkova nakon što je SAA 24. januara ponovno zauzela grad Al-Rabiu potpomognuta ruskim zračnim napadima.

Nakon obaranja ruskog aviona, Çelik je branio ubijanje Peshkova u videu, rekavši da je pilot bombardovao Turkmene.

“Taj nas je pilot bombardovao pet minuta [prije nego što ga je oborio turski avion] i naša braća su ubijena ili ranjena njegovim bombama. Nema mjesta u mojoj savjesti za osobu koja je svakodnevno bombardovala turkmenske civile “, rekao Çelik.

“Osveta je najviše prirodno pravo. Život je u odmazdi “, dodao je.

Do zuba naoružani Çelik. i ostali teroristi pod civilima vjerovatno misle na sebe i svoje saborce.

Evo nekoliko fotografija turkmenskih ‘civila’ koji rade na rastakanju i uništenju jedne međunarodno priznate države boreći se protiv legalne sirijske vojske uz saradnju sa brojnim terorističkim skupinama koje operiraju na istom području.

Ruski veleposlanik u Turskoj, Andrey Karlov, tvrdi da je osoba koja je ubila Olega Peshkova upravo Çelik, turski državljanin, i u svjetlu tih saznanja Moskva je predala turskim vlastima nalog za hapšenje.

Proudly powered by WordPress