Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Najavljeni programi poticaja za zapošljavanje u Maglaju i ZDK-u

Direktor Kantonalnog zavoda za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona Marinko Kelavić, šef općinskog biroa za zapošljavanje Maglaj Mirza Durmić i načelnik općine Maglaj Mehmed Mustabašić razgovarali su predstavnicima Udruženja poslodavaca općine Maglaj o projektima poticaja zapošljavanja i samozapošljavanja na području općine Maglaj i ZDK-a.

Načelnik Mustabašić je pohvalio aktivnosti članova Udruženja poslodavaca, koje je uključeno u Savez poslodavaca ZDK-a te naglasio da im svi resursi lokalne zajednice stoje na raspolaganju i da su općinske službe spremne da pomogne u rješavanju određenih problema.

Nakon velikog plavnog vala iz 2014. godine brojni proizvodni kapaciteti privatnih i državnih kompanija i preduzeća u Maglaju bili su uništeni ili oštećeni, ali se obnova proizvodnje realizira povoljno.

U narednom periodu zajedničkim aktivnostima i programima Kantonalnog zavoda za zapošljavanje ZDK-a, Općine Maglaj i Udruženja poslodavaca Maglaj planiraju se poboljšati uvjeti poslovanja preduzeća i obrta, te osigurati bolji uvjeti za zapošljavanje i samozapošljavanje.

Proudly powered by WordPress