Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDP, SBiH i BPS u Tešnju zajedno idu na lokalne izbore

Nakon razgovora o zajedničkom djelovanju na predstojećim lokalnim izborima na području općine Tešanj predstavnici SDP-a BiH, Stranke za Bosnu i Hercegovinu i BPS-a danas su u Tešnju potpisali zajedničku izjavu, a očekuju da im se pridruže i DF, SBB BiH, te Stranka penzionera. Cilj je, kako kažu, vratiti povjerenje građana u institucije vlasti.

Stranke koje su danas potpisale zajedničku izjavu 2008. godine su, kao i sada, dogovorile zajedničko djelovanje u Općinskom vijeću Tešanj, ali je tada BPS podlegla ustupcima pozicije i istupila iz koalicije.

“To je bila postizborna koalicija i danas pokušavamo prije izbora definisati jasne stavove kako u budućnosti ne bi bilo problema što se tiče rada ovih političkih partija“, pojasnio je Senad Subašić, predsjednik Općinskog odbora SDP-a BiH Tešanj.

Cilj zajedničkog djelovanja je demokratizacija političke scene u Tešnju, izbor jednog nestranačkog načelnika, bolje upravljanje javnim preduzećima i borba protiv nepotizma i korupcije.

“Želimo da ove prenapuhane statistike koje je formirala ova vladajuća stranka pretvorimo u realnost i u stvarnost i da napravimo ambijent u kojem će građani, pogotovo omladina, imati svoju perspektivu“, poručio je Muhidin Alić, predsjednik Savjeta Stranke za BiH Tešanj.

Uz SDP i SBiH, izjavu je danas potpisao i BPS. DF, SBB i Stranka penzionera za ovo čekaju dozvolu svojih centrala.

Proudly powered by WordPress