U toku su kišni dani te nam je prijeko potrebna jedna poslastica kako bi ih uljepšala, stoga vam donosimo jedan jako jednostavan recept za tortu koja se zove “Torza za kišni dan”.
- 2 banane
- 2 jabuke
- 3 jaja
- 1 šoljica šećera (cup)
- 1 kiselo vrhnje
- 50 g otopljenog maslaca
- 2 šoljice brašna (cups)
- 1 prašak za pecivo
- 50ak g mljevenog badema
Krema:
- 500 g sira Mascarpone
Priprema:
U multipraktiku smo najprije izmiksali banane i jabuke. Dodali jaja i šećer te miksali nekoliko minuta. Ubacili unutra kiselo vrhnje i maslac, kratko miješali. Dodali brašno, prašak za pecivo i bademe i tek kratko sjedinili. Smjesu smo izlili u kalup za tortu i pekli dok nam čačkalica nije rekla da je gotovo.
Trebalo je to biti to. A kad se ohladi, posipali bismo ga štaubšećerom i onda jeli. No, u frižideru smo zagledali mascarpone sir koji bi još tjedan dana bio fin pa smo ga odlučili malo začiniti šećerom (u prahu), dobro pomiješati i premazati preko biskvita. Još smo po kremi posipali listiće bijele čokolade i Torta za kišni dan je bila gotova. I ukusna!