Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vranješ odličan u porazu Pick Szegeda, Terzić dobar u pobjedi Veszprema

Kompletirano je 12. kolo rukometne Lige prvaka, a bh. reprezentativci imali su polovičan učinak. Mirsad Terzić i njegov Veszprem savladali su PPD Zagreb sa 27:25. Na poluvremenu je mađarska ekipa vodila sa 16:12. Ivan Slišković postigao je sedam golova za domaće, a Momir Ilić i Lazslo Nagy su dodali po šest. Naš Mirsad Terzić u ovom meču nije se upisao u listu strijelaca, ali nije ni šutirao, dok je u odbrani bio odličan.
Drugi mađarski tim Pick Szeged poražen je od aktuelnog prvaka Evrope Barcelona sa 30:25 i to u gostima. Katalonska ekipa pet razlike je vodila i na poluvremenu, a bilo je 19:14. Jallout i Lazarov postigli su šest golova, a Sigurdsson je dodao pet. Kod mađarske ekipe Bombač je postigaoo šest golova, a naš Vladimir Vranješ dodao je četiri i to iz četiri pokušaja.
U trećem meču Kolding bh. trenera Bilala Šumana savladao je Montpellier sa 27:26, a bila je ovo druga pobjeda danske ekipe. Igropulo je postigao šest golova, a Lukas Karlsson je dodao pet. Kod Montpelliera Tunižanin Aymen Tuomi sa sedam golova.

(scsport)

Proudly powered by WordPress