Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Košarkašice BiH dočekuju Rumuniju

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Tuzli, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odmjeriti snage sa sa reprezentativkama Rumunije.

“Naš cilj u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo (EP) 2017. godine je da pokušamo dobiti dvije utakmice na domaćem terenu i da na kraju budemo drugi u grupi”, rekao je selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Jovanović, uoči današnjeg susreta.

Selektor je optimista, jer su njegove igračice, u odnosu na prve dvije utakmice, dva poraza od Rumunije i Izraela u gostima, sada bolje spremljene i igrački pojačane. Pokušaće, kako kaže, da motivira djevojke da daju svoj maksimum

“Želimo pobijediti, a za to ćemo morati parirati ubitačnim kontrama Rumunki. I ovoga puta neke djevojke neće moći igrati. Tamara Kapor nije trenirala zbog trbušnog virusa. Matea Tavić je ozdravila, ali ni ona nije dugo trenirala i vidjet ćemo koliko joj je preostalo snage”, napomenuo je selektor.

“Atmosfera u ekipi je kao rijetko kada dobra i Rumunija je naša nova prilika. Obećavam da ćemo se pokušati revanširati za poraz na startu kvalifikacija. Neće biti lako, vjerovatno će se igrati koš za koš. Ali imaćemo pomoć sjajne Linette Kizer i vjerujem u našu pobjedu”, rekla je Marica Gajić.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Rumunija igra se u dvorani Mejdan, s početkom u 19.30 sati.

Proudly powered by WordPress