Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Brzi čokoladni užitak

Priprema biskvita

  • Pomiješajte brašno sa sodom bikarbonom.
  • U posudi električnim mikserom umutite jogurt, šećer, ulje i kakao.
  • Dodajte brašno i nastavite mutiti.
  • Lim za pečenje (20×30 cm) obložite pek papirom.
  • Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta.
  • Biskvit nakon pečenja ostavite da se ohladi.

Priprema kreme

  • Maslac rastopite na pari i maknite sa vatre.
  • U maslac dodajte komadiće čokolade, šećer i mlijeko.
  • Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom i ostavite da se stisne nekoliko sati u frižideru prije serviranja.
Proudly powered by WordPress