Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

PRVI PUT U BIH Članovi SDP-a sami kandidiraju načelnike za predstojeće izbore

Socijaldemokratska partija BiH (SDP) pokrenula je zanimljivu internet platformu, putem koje članovi ove partije sami mogu predložiti kandidate da predstojeće Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini – načelnike gradova ili općina, ali i kandidate za općinske vijećnike, piše Patria.

Iz SDP je saopćeno da nakon provođenja unutarstranačkih izbora po sistemu “jedan član- jedan glas” ova partija želi i u procesu kandidovanja za Lokalne izbore članovima prepustiti da sami predlože ko će ovu partiju predstavljati na predstojećim Lokalnim izborima.

– Svaki član SDP BiH imat će pravo da se samokandiduje za predstojeće izbore. Članovi imaju pravo da se kandiduju za načelnika, odnosno, gradonačelnika, u zavisnosti od općine ili grada, te se mogu kandidovati i za poziciju općinskog i gradskog vijećnika, odnosno, odbornika.

Ukoliko se članovi ne žele samokandidovati, imaju mogućnost kandidovanja dva kandidata za načelnike, odnosno, gradonačelnike, te pet kandidata za općinska vijeća i skupštine – navodi se u poruci SDP-a, prenosi Patria.

Internet platformu SDP-a možete pogledati OVDJE

Proudly powered by WordPress