Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

VIDEO: Odlična prilika za mlade – Fondacija Mozaik pokrenula M-zonu društvenog poduzetništva

Fondacija Mozaik je zvanično započela svoju desetogodišnju strategiju, M-zonu društvenog poduzetništva, kroz koju će osigurati priliku za obrazovanje u oblasti društvenih inovacija i društvenog poduzetništva za 50.000 mladih ljudi, podržati 1.000 društveno inovativnih projekata i investirati u 500 najuspješnijih mladih koji će pokrenuti 500 društvenih biznisa.

Stopa nezaposlenosti u Bosni i Herzegovini je visoka, a nezaposlenost mladih najviša u Evropi – čak 63%. Bosna i Hercegovina hitno treba nove, pozitivne i hrabre ideje koje će kreirati dobru ekonomiju, a mi vjerujemo da su nosioci tih ideja upravo mladi. Stoga ćemo u M-zoni mladima od 17 do 35 godina, pored finansijske podrške, obezbijediti i neophodnu tehničku i mentorsku podršku, a sve s ciljem razvijanja društveno inovativnih projekata i pokretanja održivih društvenih biznisa. Tako će mladi koji su naša sadašnja budućnost, učiniti našu zemlju boljim mjestom za život i postati uzor drugima.

Ovogodišnjim javnim pozivom u M-zonu društvenog poduzetništva, od 14.3. do 14.4.2016. godine,  pozivaju se pošteni, ambiciozni, skromni, nepokolebljivi, strastveni i empatični mladi od 17 do 35 godina iz cijele Bosne i Hercegovine. Ulaskom u M-zonu imaće priliku realizovati društveno inovativni projekat koji nudi nova i bolja rješenja za stare probleme, usmjeren je na opće dobro i uključuje i osnažuje sve one kojih se taj problem tiče. Ove godine 100 najinovativnih društvenih projekata će biti finansirano u iznosu od po 3.000 KM. Najuspješniji mladi će dobiti šansu da pokrenu i vlastiti društveni biznis.

Poziv ostaje otvoren mjesec dana, a mladi se mogu prijaviti putem linka za M-zonu http://www.m-zone.study/.

Za više informacija posjetite FB stranicu Fondacija Mozaik ili web stranicu www.mozaik.ba.

Proudly powered by WordPress