Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Opozicija želi smjeniti predsjednika Kluba Bošnjaka Besima Avdića!

Potresi u Kantonalnom odboru Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić u Zeničko-dobojskom kantonu, koji su doveli i do poznatog prošlogodišnjeg pisma predsjedniku Radončiću u kojem su zastupnici u Skupštini ZDK (SZDK) tražili smjenu tadašnjeg predsjednika Kantonalnog odbora Mirsada Isakovića te predsjednika Općinskog odbora i predsjednika Kluba zastupnika u SZDK Ismeta Sarajlića, mogli bi dovesti i do gubitka skupštinske većine u SZDK, koju u ovom trenutku čine SDA, SBB i HDZ. Za početak bi bez pozicije mogao ostati predsjednik Kluba Bošnjaka Besim Avdić (SDA) iz Zavidovića.

Kako će ko glasati 1. aprila

Naime, nakon što je SBB-Fahrudin Radončić isključio iz stranke zastupnicu Amru Jupić iz Zavidovića, a Visočanin Kemal Mušinbegović sam napustio i Klub i stranku, dok je Naida Delibašić iz Kaknja, barem za sada, napustila samo Klub SBB, uskoro bi u SZDK mogla biti formirana čak još dva kluba zastupnika.

  • Po mojim saznanjima, Jupićka neće prihvatiti poziv stranke i podnijeti ostavku, nego će sa Mušinbegovićem oformiti Klub nezavisnih zastupnika. Drugi bi klub mogao formirati Senad Trako iz BPS-Sefer Halilović, koji, navodno, računa na još jednog zastupnika SBB-a. Ali, ne znam o kome se radi- kaže naš izvor iz SZDK.

Formiranjem dva nova kluba, opozicija bi mogla smjeniti na Klubu Bošnjaka predsjednika Avdića. Upravo na tom su fonu, saznajemo, prije 10- tak dana u prostorijama Stranke za BiH u Zenici razgovarali novi v. d. predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Hajrudin Žilić (DF), predsjednik KO A-SDA Refik Kurgaš, predsjednik Kantonalnog savjeta SBiH Hašim Mujanović te Nebojša Nikolić iz zeničke organizacije SBiH, zatim zastupnik BPS-Sefer Halilović u SZDK Senad Trako…

Međutim, ono što je posebno zanimljivo, je da je sastanku prisustvovao i v.d. predsjednik KOZDK SBB-Fahrudin Radončić Denis Zahirović te federalni zastupnik iz ove stranke Nasir Beganović, koja je u vlasti na svim nivoima sa SDA i HDZ-om. Mnoge će stvari, kako će se ko ponašati u narednom periodu, biti poznate već 1. aprila, za kada je zakazana sjednica SZDK.

Proudly powered by WordPress