Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Eldina Numanović uposlenica Centra za socijalni rad Visoko nagrađena za razvoj socijalne zaštite

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada i socijalnih radnika u Zenici je, u zdradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona, održana svečana sjednica Društva socijalnih radnika ZDK.

Prisutnim socijalnim radnicima na ovoj sjednici obratili su se Nurdžehan Šahinović, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, zatim Zijad Šahinović, pomoćnik načelnika Grada Zenica i predsjednik udruženja Društva socijalnih radnika ZDK, nakon čega je upriličena i prezentacija o aktuelnim temama socijalnog rada.

Također, ova prilika iskorištena je i da se najboljim socijalnim radnicima ovog kantona dodijele priznanja i zahvalnice za istaknuti i profesionalan rad u svojoj struci. Kao mnogo puta do sada, svoje mjesto među nagrađenim socijalnim radnicima našli su i uposlenici JU Centar za socijalni rad Visokog, tačnije naša sugrađanka Eldina Numanović.

Ova diplomirana socijalna radnica, koja se svojim radom i zalaganjem istanula u proteklom periodu nagrađena je za doprinos u unapređenju socijalne zaštite, a redakcija portala Visoko.co.ba čestita Eldini i uposlenicima JU Centar za socijalni rad Visoko na dobijenim priznanjima.

A također, za kraj, podsjetit ćemo naše čitaoce kako je ovo drugo priznanje koje su uposlenici visočkog Centra za socijalni rad dobili ove godine, budući da je prije desetak dana nagrađen i direktor ovog centra, Šaćir Čelebić. Direktor JU Centar za socijalni rad Visoko je nagrađen za doprinos u razvoju socijalnog rada na području Federacije BiH, a nagrada mu je uručena na naučnom skupu “Ljudsko dostojanstvo iz perspektive migrantske krize“, koji su organizirali Misija OSCE-a u BiH, Savez socijalnih radnika FBiH i Odsjek za socijalni rad Fakulteta političkih nauka UNSA povodom Svjetskog dana socijalne zaštite.

Proudly powered by WordPress