Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Revijalna utakmica Caffe bar Diman – Caffe bar Sound za zlatnu bh. košarkašku reprezentaciju

Prije nešto više od mjesec dana u Visokom pokrenuta akcija “Moj omiljeni caffe bar za zlatne kadete”, kojom su mladi entuzijasti i ljubitelji bh. reprezentativnog sporta odlučili da pomognu kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH. Bh. kadeti koji su osvojili zlatnu medalju na Europskom prventsvu u Litvaniji prošle godine, trebali bi uskoro da krenu u pripreme za Svjetsko prvenstvo u košarci koje im predstoji, no nedostatak novca je glavni faktor zbog kojeg bi nastup na ovom prvenstvu mogao biti otkazan.

Još jednom, institucije BiH su zakazale, ali ne i navijači, entuzijasti i ljubitelji bh. sporta koji su iz Visokog inicijativu prikupljanja novca za pripreme mladih kadeta proširili na cijelu BiH, a rezultati ove akcije bit će poznati vrlo skoro.

Ovom prilikom Visočani su odlučili da naprave još jedan prigodan događaj u vezi sa akcijom “Moj omiljeni caffe bar za zlatne kadete”, a riječ je o revijalnoj utakmici između caffe bar-a “Diman”, čiji posjetioci i vlasnik su idejni kreatori akcije i caffe bar-a “Sound”, koji se među prvima u BiH odazvao ovoj akciji. Utakmica je na programu u nedjelju, 27. 03. 2016. godine, sa početkom u 16:00 sati, a odigrat će se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona “Luke” u Visoko.

Ono što su organizatori ove utakmice napomenuli na kraju svog saopćenja jeste da su ovo jedni od posljednjih dijelova akcije, budući da se akcija “Moj omiljeni caffe bar za zlatne kadete” završava 31. 03. 2016. godine, te će se na ulazu nalaziti kutija za dobrovoljne novčane priloge kako bi svaki entuzijasta, ljubitelj Bosne i Hercegovine i sporta mogao iskoristiti jednu od posljednjih prilika da donira svoj novac za ovu namjenu.

Proudly powered by WordPress