Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U iščekivanju SBB kandidata za direktora ZZO ZDK: Preletači i lešinari iz drugih stranaka ili SBB-ovci izabrani od naroda?

Do kraja ovog mjeseca traje mandat Senaida Begića (SDP) na mjestu direktora ZZO ZDK nakon čega novom raspodjelom vlasti koalicionih partnera SDA/SBB ova pozicija treba da pripadne SBB-u što je i razlog dodatnih unutarstranačkih podjela koje u najvećoj mjeri unose novi članovi ove stranke koji su “preletači” iz drugih stranaka željni javnih pozicija jer su tako naučeni u strankama gdje su prije bili, a koje poslije Općih izbora nisu u talu za raspodjelu izbornog plijena zvanog javni sektor u ZDK.

Večeras u Zenici KO SBB trebalo bi da održi sastanak na koji su pozvani svi važniji članovi stranke i zastupnici od Državnog preko Federalnog parlamenta pa do skupštinskih zastupnika ili bolje rečeno bar onoga što je od njih osam ostalo. Kako saznaje Visoko.co.ba iz dobro obaviještenog izvora bliskog SBB-u ZDK dosta je onih koji se nadaju poziciji budućeg direktora Zavoda Zdravstvenog Osiguranja ZDK. Ranije smo pisali o bivšoj direktorici Zavoda iz vremena SBiH i SDA Mirzeti Subašić koja i danas radi u ovom Zavodu, ali izgleda da se iza njenog imena kriju oni sa puno ozbiljnijim ambicijama za ovu poziciju. Neki od njih također su uposlenici ZZO ZDK i do sada su mijenjali mnoge stranke da bi se zaustavili trenutno na SBB-u jer je materijalno isplativo i nema nikakve veze sa idejom SBB-a.

Međutim zamisao i uske interese zeničkog ogranka SBB-a ne dijele i skupštinski zastupnici te viđeniji članovi stranke iz drugih gradova koji smatraju da SBB-ovski pridodati lešinari u ZDK iz drugih stranaka koje gotovo i da ne poznaju ne bi uopšte trebali biti ozbiljnim predmetom razmatranja za ovu poziciju.

 

Proudly powered by WordPress