Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Održana Prva izvještajna skupština Udruženja dijabetičara “Diabet” Visoko

Predsjedništvo i članovi udruženja dijabetičara “Diabet”, koje je osnovano u februaru prošle godine, danas su u Maloj sali Općine Visoko održali Prvu izvještajnu skupštinu udruženja. Udruženje, koje je u samo godinu dana uspjelo napraviti i provesti nekoliko odličnih projekata, danas je prezentovalo svoj rad u protekloj godini, govoreći o potrebama dijabetičara koji žive u općini Visoko.

Za vrijeme skupštine razgovarali smo i sa predsjednicom Udruženja dijabetičara “Diabet”, Mersihom Sarač, koja je za portal Visoko.co.ba govorila o aktivnostima provedenim u proteklom periodu.

“Naše udruženje nastalo je u februaru mjesecu 2015. i do današnje skupštine uradili smo veliki broj akcija, koje su bile višestruko korisne kako za članove našeg udruženja, tako i za sve one osobe koje su dijabetičari, a koje još uvijek nisu postale članovi našeg udruženja. Iako udruženje nema svoje zvanične prostorije, pored projekata koje smo proveli, u proteklom periodu udruženje je uspjelo skupiti preko 150 članova, što je od početnih 15 značajan pomak za nas.” – kazala je ovom prilikom predsjednica udruženja, Mersiha Sarač za portal Visoko.co.ba.

Jedan od najznačajnijih projekata, pored onih koji su u vezi sa liječenjem osoba oboljelih od dijabetesa, predsjednica Sarač izdvojila je i obilježavanje 14. novembra – Međunarodnog dana dijabetičara, kada je u Visokom upriličena centralna manifestacija obilježavanja ovog dana u ZDK.

“Velika nam je čast, također, bila da i održimo centralnu manifestaciju za naš kanton, povodom 14. novembra, Međunarodnog dana dijabetičara, kada su Udruženje Diabet i Visoko bili domaćini ove manifestacije. Tom prilikom održana su dva predavanja, odigrana je i jedna predstava, te je provedena akcija tzv. uličnog mjerenja šećera u krvi.” – istakla je Sarač.

diabet zahvalnica visokocobaNa samoj skupštini usvojen je finansijski izvještaj i izvještaj o radu udruženja u protekloj godini, a također dodijeljene su i posebne zahvalnice svim donatorima i prijateljima udruženja, koji su pomagali rad udruženja od osnivanja do danas. Tom prilikom dodijeljena je zahvalnica i redakciji našeg portala za podršku udruženju u proteklom periodu, te mi koristimo ovu priliku da članovima Udruženja dijabetičara “Diabet” Visoko čestitamo na prvoj godini rada.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa fotografijama koje su nastale za vrijeme skupštine Udruženja dijabetičara “Diabet” Visoko.

Proudly powered by WordPress