Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Povodom 7. aprila upriličen prigodan program i odigrana utakmica u visočkoj kuglani

Program povodom 7. aprila, Dana oslobođenja Visokog u Drugom svjetskom ratu, ponudio je mnogo kulturno-sportskih sadržaja u našem gradu, a jedan od sadržaja jeste i susret visočkih kuglaša koji je upriličen danas u kuglani KSC “Mladost” u Visokom. Kuglaši rekreativci i aktuelni igrači Kuglaškog kluba “Bosna” iz Visokog okupili su se danas kako bi prigodnim programom obilježili 7. april koji je za kuglanje u Visokom, ali i za samo Visoko višestruko značajan datum.

Pored toga što današnjom utakmicom obilježavaju Dan oslobođenja Visokog u Drugom svjetskom ratu, predstavnik visočkih kuglaša i trener KK “Bosna”, Salko Lukhodžić nam je otkrio da je ovo i dan prve utakmice kuglaškog kluba Bosna davne 1958. godine.

“Prije tačno 58 godina, 7. aprila 1958. godine tadašnji visočki kuglaši odigrali su prvi meč, na koji su otputovali vozom u Zavidoviće i to je bilo prvo, oficijelno takmičenje visočkog kuglaškog kluba. Od tada nas veže velika tradicija, koja se proteže sve do danas, a nadam se da ćemo i za dvije godine svi biti živi i zdravi da zajedno obilježimo 60. godišnjicu kluba.

kk bosna 7 april kuglanje (15)
Salko Lukhodžić, trener KK “Bosna” Visoko

Također, danas je i Dan oslobođenja Visokog u Drugom svjetskom ratu, pa je to još jedan dodatni povod za ovaj susret visočkih kuglaša. No, pored toga svega, najveći povod za ovu utakmicu jeste prolazak KK ‘Bosna’ u najelitnije kuglaško takmičenje, Premijer ligu BiH, gdje ćemo se takmičiti od septembra ove godine.” – kazao je za Visoko.co.ba ovom prilikom Lukhodžić, koji je ovu priliku iskoristio da pozove i sve privrednike da se uključe u novu sezonu kuglaškog kluba iz Visokog.

“Svakako, u narednoj sezoni će nam biti potrebna pomoć prvenstveno lokalne zajednice, zatim i kantonalnih nadležnih službi, ali i privrednika, te su oni svi zajedno garant da će sport u Visokom živjeti, a ja se iskreno nadam da će nam, kako su to činili i do sada, pomoći u našem novom takmičenju od naredne godine.”

U sklopu samog programa u visočkoj kuglani odigran je meč između rekreativaca i aktuelnih igrača KK “Bosna” Visoko, nakon čega je upriličena i prigodna proslava titule iz netom završene sezone, koju su visočki kuglaši završili bez ijednog poraza.

Proudly powered by WordPress