Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport: Saopćenje za javnost

Na  radnom sastanku ministra Ministarstva za obrazovanje, nauku, kultru i sport Mensura Sinanovića i direktora „RMU Zenica“ Nisveta Topalovića, sa saradnicima te rektorom Univerziteta u Zenici, prof. dr. Dževadom  Zečićem, održanom dana 25.03.2016. godine, razmatrana su sva pitanja vezana za mogućnosti nastavka uspješne poslovne saradnje na urednom, kontinuiranom i prioritetnom snabdijevanju javnih obrazovnih ustanova ugljem na području Zeničko-dobojskog kantona.

Pored toga, na radnom sastanku razgovarano je i o neophodnoj, zajedničkoj saradnji na pripremi Prijedloga Odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti organizovanja bivšeg hotela „Rudar“ kao Organizacione jedinice „Studentski centar II“ Univerziteta u Zenici, odnosno budućeg razvoja smještajnih kapaciteta, kao i drugih pratećih pitanja vezanih za povećanje studentskog standarda, što je i predviđeno u Programu rada Vlade Kantona za 2016. godinu.

S tim u vezi dogovoreni su pravci kao i modaliteti buduće saradnje, potvrđeni u Pismu namjere resornog ministarstva, od 28.03.2016. godine, kao i odgovora JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo-Zavisno društvo „Rudnik mrkog uglja Zenica“, od 01.04.2016. godine.

O svim narednim aktivnostima na implementaciji ovog značajnog projekta javnost će biti blagovremeno informisana.

Proudly powered by WordPress