Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Visočki košarkaški kolektiv revijalnom utakmicom obilježio 40 godina postojanja: KK Visoko – KK Čelik 78:75

Pod obručima Kulturno-sportskog centra “Mladost” sinoće je, u veoma prijatnoj atmosferi, a povodom navršavanja 40 godina od osnivanja Košarkaškog kluba “Visoko”, te povodom 7. aprila, oslobođenja Visokog u Drugom svjetskom ratu, odigrana revijalna utakmica između KK “Visoko” i KK “Čelik”.

Visoka delegacija košarkaškog kluba iz Zenice, na čelu sa proslavljenim bh. košarkašem i sportskim direktorom KK Čelik, Ivanom Opačkom, sinoć je tako posjetila Visoko kako bi svojim kolegama odala priznanje za 40 godina aktivnog rada kluba.

Utakmica, koja je protekla u sjajnoj fer i korektnoj atmosferi, završena je rezultatom 78:75 u korist nešto starijih i iskusnijih košarkaša Visokog, no budući da je riječ o utakmici revijalnog karaktera sa posebnim povodom oba tima su izvukla veoma važnu pobjedu na prijateljskom planu.

Također, poslije utakmice najavljena je i saradnja zeničkog košarkaškog kluba i visočkih entuzijasta koji održavaju košarku u našem gradu, što je dodatni podstrek da ovaj olimpijski sport u našem gradu ne prestane da živi.

Ipak, najavljene su i neke drastične promjene u KK “Visoko”, budući da klub grca u problemima, od finansijskih do onih koji su kadrovske prirode, o čemu ćemo pisati u nekom od narednih tekstova, stoga pratite vaš portal Visoko.co.ba i u narednim danima, kako biste saznali sve košarkaške novosti iz našeg grada.

A u nastavku donosimo vam fotogaleriju sa sinoćnje revijalne utakmice KK “Visoko” – KK “Čelik”, kojom je obilježeno 40 godina postojanja košarkaškog kolektiva Visoko.

 

Proudly powered by WordPress