Zenica je i ove godine bila domaćin Međunarodnog salona vina i gastronomije “Vinozeus”, koji se već treću godinu organizuje u restoranu Trubadur hotela Dubrovnik.
Na ovogodišnjem salonu učešće su zauzele eminentne vinarije iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Italije, te gastro izlagači. Za vrijeme trajanja “Vinozeusa” posjetioci su bili u prilici kušati više od 100 biranih etiketa vrhunskih vina i pjenušaca, ali i užvati u proizvodima poznatih proizvođača suhomesnatih narezaka i sireva.
“Potrudili smo se i ove godine osigurati gostovanje poznatih somelijera i enologa, koji su uz degustaciju svim zaljubljenicima u vino otkrili malo znane tajne proizvodnje i konzumacije ovog plemenitog vina”, kazali su organizatori.
Dodaju kako su zadovoljni posjetom koja je iz godine u godinu sve veća, što je dodatni motiv da i narednih godina poklone gradu događaj ovog tipa.
“Realizacijom “Vinozeusa” nastojimo podići vinsku kulturu, a već sada možemo najaviti ovo ugodno druženje i slijedeće godine”, poručili su organizatori.