Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Inicijativa Senaida Begića (SDP): Izvršiti hitnu reviziju poslovanja ZZO ZDK za period od 2012. do 2015. godine

U posljednjim sedmicama mnogo polemike na sjednicama Skupštine ZDK, ali i općenito u javnosti potakla je priča Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, odnosno, priča o imenovanju novog direktora ove institucije. Upravo zbog toga pokrenuta su i mnoga pitanja kada je riječ o rješavanju problema u ZZO ZDK, te se Skupština ZDK aktivno bavi ovim pitanjima, a dokaz tome je i inicijativa Senaida Begića (SDP), jednog od zastupnika u Skupštini ZDK, koja se tiče revizije poslovanja zavoda.

U nastavku vam donosimo kompletan tekst inicijative, bez ikakvih intervencija:

“Pokrećem inicijativu putem Stručnih službi Skupštine i Vlade ZDK prema Uredu za reviziju instituciaj u FBiH sa zahtjevom da se u što kraćem mogućem roku izvrši revizija poslovanja Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK i to za vremenski period 2012, 2013, 2014 i 2015. godine

Ukoliko revizijom nije moguće obuhvatiti navedene četiri godine onda se zahtjev odnosi na reviziju poslovanja 2015. godine.

Posljednja revizija poslovanja je urađena u martu 2012. godine i to za period 2011. godina, prema kojoj je zavod dobio ocjenu “NEGATIVNO MIŠLJENJE REVIZIJE”, sa ustanovljenim nizom nepravilnosti i preporuka. U skladu s tim, to je razlog više da bi se izvršila tražena revizija za navedeni period, te utvrdio stepen ispunjenosti smjernica, preporuka i mišljenja iz revizije iz 2011. godine, kao i sa ciljem sprečavanja paušalnog tumačenja poslovanja i plasiranja dezinformacija u vezi poslovanja Zavoda u periodu 2012-2015. godina, koje se proteklih dana moglo čuti od strane imenovanog V.D. direktora ZZO ZDK.”

Proudly powered by WordPress