Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ramić u Olovu: Završena obnova osam stambenih jedinica

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Olovu prisustvovao svečanoj ceremoniji obilježavanja završetka obnove osam stambenih jedinica izgrađenih u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) u Bosni i Hercegovini.

– U novembru 2015. godine smo zajedno prisustvovali svečanosti početka izgradnje stambenih objekata u općinama Goražde i Foča u FBiH, a u isto vrijeme su započeli radovi u općini Olovo – kazao je Ramić.

On je naveo da su svi objekti izgrađeni planiranom dinamikom i u roku te da je izvršen tehnički prijem. Ramić je čestitao svim učesnicima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos uspješnoj realizaciji posla.

Federalni ministar je kazao da će Jedinica za implementaciju Federalnog ministarstva u okviru Potprojekta BiH1 do kraja godine završiti izgradnju 85 stambenih jedinica, u sklopu čega je i 17 objekata za koje je posebna sredstva od 600.000 KM namjenski izdvojila Vlada Federacije BiH. On je naglasio i da vrlo uspješno teku aktivnosti na realizaciji potprojekata BiH2, BiH3 i BiH4.

Ministar Ramić je, također, zahvalio donatorima na izdvojenim sredstvima za realizaciju ovog projekta.

Inače, RSP predviđa stambena rješenja za gotovo 27.000 domaćinstava, odnosno 74.000 izbjeglih i raseljenih u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

U BiH je riječ o zbrinjavanju 5.400 porodica, odnosno 14.000 izbjeglih i raseljenih. Ukupna vrijednost projekta za našu zemlju je oko 200 miliona KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Bosna i Hercegovina je za vodeću instituciju Državnog projekta stambenog zbrinjavanja imenovala Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a implementaciju potprojekata povjerila Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, te Vladi Brčko Distrikta BiH.

Proudly powered by WordPress