Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počinje Eko škola s pošumljavanja – Kakanj 2016.

U okviru obilježavanja Dana planete Zemlje – 22. aprila, ekološki pokret gorana Federacije BiH uz finansijsku podršku Fonda otvoreno društvo BiH realizira projekt neformalnog obrazovanja – podizanja svijesti mladih o okolišu s učešćem “Eko škola s pošumljavanjem-Kakanj 2016”.

U projektu će učestvovati osnovne i srednje škole s područja Hercegovačko-neretvanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog i Kantona Sarajevo sa oko 60 učesnika.

Radi eliminiranja predrasuda, diskriminacije, integracije i učešća mladih romske nacionalnosti u zaštiti okoliša u projektu će učestvovati 20 posto mladih Roma – učenika osnovnih i srednjih škola, uz podršku centra “Romalen” Kakanj.

Trodnevna škola u Kaknju bit će održana od 15. do 17. aprila na izletištu Ponijeri, a sastoji se iz teoretskog i praktičnog dijela pošumljavanja – sadnje 3.000 sadnica lisičara i četinara na lokalitetu “Izvorište pitke vode”- vodozaštitna zona Kakanj, kao poklon Ekološkog pokreta gorana Federacije BiH i Fonda otvoreno društvo BiH građanima i lokalnoj zajednici Kakanj.

U okviru programa učesnici će u petak 15. aprila posjetiti muzej grada Kaknja i pogledati stećak u gradu, a nakon toga će posjetit centar za podršku Roma “Romalen” Kakanj, saopćeno je iz Ekološkog pokreta gorana FBiH.

Proudly powered by WordPress