Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Do 10. maja bit će izabran novi rektor: Prijavili se Avdispahić, Škrijelj, Džaferović i Čaklovica

Konkurs za rektora Univerziteta u Sarajevu zatvoren je 15. aprila, a u Rektorat su pristigle četiri prijave, potvrđeno je za Patriju.

Moguće je da ovo nije konačan broj prijava, i sve prijave koje u Rektorat pristignu s datumom 15. april bit će prihvaćene ukoliko budu ispunjavale kriterije konkursa.

Prema informacijama koje ima agencija Patria, prijave za ovu najreprezentativniju funkciju u okviru akademske zajendice predali su aktuelni rektor prof. dr. Muharem Avdispahić, aktuelni dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, profesor i bivši dekan Mašinskog fakulteta Ejub Džaferović i bivši rektor i profesor na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu Faruk Čaklovica.

Kako se navodi u Konkursu, rektor u toku mandata ne može vršiti funkciju dekana ili prodekana organizacione jedinice kao ni člana UO Univerziteta, niti može biti politički angažiran u stranačkom rukovodstvu, zakonodavnoj, izvršnoj ili sudskoj vlasti bilo kojeg nivoa.

Procedura izbora novog rektora UNSA-e trebala bi biti okončana do 10. maja, a mandat rektora počinje od oktobra 2016. godine do oktobra 2020. godine.

Proudly powered by WordPress