Sastojci:
Tijesto:
- 200 g brašna
- 140 g maslaca
- 70 g šećera
- 1 žumanjak
- 3 velike kašike kakaa
Krema:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 vrećica vanil šećera
Glazura:
- čokolada- mliječna i za kuhanje
- malo ulja ili maslaca
Priprema:
Od sastojaka umijesite tijesto, tanko razvaljajte između dva lista plastične folije, i izrežite kolutiće.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180-200°C,za prvi put ih malo pripazite jer su keksići tamni, a izgore za čas. Neka dobiju samo malo boje i ako su mekani kad ih izvadite ostavite ih malo na limu -poslije će se stvrdnuti. Nek se ohlade do kraja.
Jaja ,šećer i vanil šećer samo kratko izmutiti mikserom da se povežu, a zatim tući na laganoj vatri (pari ako želite) – lakše je na laganoj vatri jer možete pojačati ili smanjiti po potrebi. Mješati kuhačom koja ima ravni vrh tako da zahvata veliku površinu. Kkuhati da se zgusne, ohladiti i u ohlađeno dodati dobro izrađeni maslac, a ko ne voli maslac može i margarin za kreme.