Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Išleri – Ukusni kremasti keksići

Sastojci:

Tijesto:

  • 200 g brašna
  • 140 g maslaca
  • 70 g šećera
  • 1 žumanjak
  • 3 velike kašike kakaa

Krema:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 1 vrećica vanil šećera

Glazura:

  • čokolada- mliječna i za kuhanje
  • malo ulja ili maslaca

 

Priprema:
Od sastojaka umijesite tijesto, tanko razvaljajte između dva lista plastične folije, i izrežite kolutiće.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180-200°C,za prvi put ih malo pripazite jer su keksići tamni, a izgore za čas. Neka dobiju samo malo boje i ako su mekani kad ih izvadite ostavite ih malo na limu -poslije će se stvrdnuti. Nek se ohlade do kraja.

išleri1Jaja ,šećer i vanil šećer samo kratko izmutiti mikserom da se povežu, a zatim tući na laganoj vatri (pari ako želite) – lakše je na laganoj vatri jer možete pojačati ili smanjiti po potrebi. Mješati kuhačom koja ima ravni vrh tako da zahvata veliku površinu. Kkuhati da se zgusne, ohladiti i u ohlađeno dodati dobro izrađeni maslac, a ko ne voli maslac može i margarin za kreme.

Po dva keksića spajati s kremom i preliti čokoladnom glazurom, ukrasiti po želji..
Proudly powered by WordPress