Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rezultati ankete: Visočani misle da je trenutna politika vlasti u Visokom mahalska

U proteklih mjesec dana na našem portalu mogli ste glasati u anketi sa pitanjem: “Kako biste okarakterizirali trenutnu politiku vlasti u Visokom?”. To je bila anketa koju smo zapravo prepisali od prije osam godina pred lokalne izbore na kojima je drugi mandat osvojio Munib Alibegovic, kao SDA kandidat za nacelnika.

Isto pitanje osam godina kasnije donijelo je potpuno drugačiji ishod glasanja. Dok su Visočani 2008.godine u ovoj anketi izglasali kako je politika vlasti u Visokom “Seljačka”, ovoga puta raspoloženje biračkog tijela i svijest građana kaže da je aktuelna politika “Mahalska”.

Od jučer imate prilike da glasate i u novoj anketi. Ovoga puta ponudili smo nekoliko imena potencijalnih kandidata za načelnika. Oni koji su izvjesni i sigurni za sada su Amra Babić aktuelna načelnica, samo još nije izvjesno da li će biti kandidat SDA ili Nezavisni kandidat i Refik Kurgaš koji već otvoreno po terenu lobira i traži podršku kao kandidat ASDA. Već je izvjesno da će SDP i DF ponuditi zajedničkog kandidata, kako saznajemo iz izvora bliskih DF-u oni nemaju ozbiljnog kandidata, a u SDP-u se najčešće spominje ime bivšeg direktora JKP “Visoko” Ermina Dlakića. Sasvim je izvjesno i da će u Federaciji SDA i SBB imati zajedničke kandidate za načelnika, ako tako bude i u Visokom onda će to bez dvojbe biti kandidat kojeg predloži SDA, a ako ipak slučajno bude i SBB imao svog kandidata jedini ozbiljan za tu priču je aktulni predsjednik Jasmin Omanović, s tim da nije više tajna da neki članovi ove stranke uveliko lobiraju i rade na tome da SBB birači svoju podršku daju nezavisnoj kandidatkinji Amri Babić. Najviše kandidata ima SDA, navodno čak sedam, a od tih sedam izdvojili smo ime dr.Senada Karavdića iz razloga što je i prije četiri godine bio u najužem izboru.

Uključite se i glasajte u ovoj anketi te budite dio istraživanja javnog mnijenja koje će nam pokazati raspoloženje Visočana pred naredne Lokalne izbore.

Proudly powered by WordPress