Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Istrage: Krivična prijava protiv ministra Kazazovića zbog Komisije za polaganje vozačkih ispita

U sarajevskim kuloarima se već dugo “šapuće” o famoznoj Komisiji za polaganje vozačkih ispita, piše novinska agencija Patria.

Tragom tih priča došli smo do cjelovite i provjerene informacije da je jedan od inspektora Federalnog MUP-a, prije skoro godinu dana, Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, podnio krivičnu prijavu protiv više lica zbog toga što su “u svojstvu službenih osoba angažiranih u postupku imenovanja članova komisije, za imenovanje Komisije za polaganje vozačkih ispita u organizaciji Ministarstva za obrazovanje,nauku i mlade Kantona Sarajevo, u namjeri da pribave imovinsku korist sebi i drugim oko sebe, zloupotrijebili položaj”.

Na upit novinara Patrije da li je Tužilaštvo KS zaprimilo krivičnu prijavu protiv Elvira Kazazovića, ministra obazovanja KS, Azre Ivazović, Seada Karaman i drugih, a u vezi zloupotrebe položaja oko imenovanja Komisije za imenovanje članova komisije za polaganje vozačkih ispita, iz Tužilaštva KS dobili smo sljedeći odgovor:

– Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zaprimilo je prijavu protiv navedenih osoba. S tim u vezi, vrše se provjere navoda iz prijave. S obzirom na fazu predmeta, ne možemo vam dati više informacija – kaže Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Krivična prijava, kako saznaje Patria, poslana je na ruke Dalide Burzić, glavne tužiteljice, a prvi koji se spominje u prijavi za zloupotrebu položaja je Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Druga je Kazazovićeva pomoćnica ministra, Abida Fejzića, te Azra Ivazović, takođe pomoćnica kantonalnog ministra Elvira Kazazovića.

Osim njih, krivična prijava obuhvata i Dženana Husremovića, člana Komisije za imenovanje komisije, Sanjina Bajramovića i još sedam drugih članova Komisije za imenovanje komisije.

Proudly powered by WordPress