Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zrinjski osvojio Kup BiH u futsalu

Revanš susret finala Kup-a BiH u futsalu između Zrinjskog i Centra odigran je u dvorani „Bijeli brijeg“ u Mostaru, a pobijedio je domaći tim sa 5:4. Kao i meč u Sarajevu koji je završen neodlučeno 3:3 ni uzvratu nije nedostajalo uzbuđenja. Zrinjski je prvi došao do prednosti. Igrala se četvrta minuta utakmice kada je Ivan Drežnjak pogodio mrežu Bahrudina Omerbegovića. Samo minutu poslije Nermin Kahvedžić izjednačuje rezultat, a prednost Zrinjskom vratio je Darko Raguž u 10’.
Kahvedžić u 13’ postiže još jedan pogodak za Centar za 2:2, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.
Drugi period igre bolje otvaraju gosti i preko Dražena Novoselca u 28’ prvi put dolaze do prednosti, a samo dvije minute poslije Luka Suton postiže gol za 3:3.
Seriju pogodaka nastavio je Nermin Jusić koji je u 35’ pogodio mrežu Andrijana Dujmovića. Novo izjednačenja viđeno je u 39’, a strijelac je bio Ivan Ivanković, a pogodak za pobjedu Zrinjskog u uzbudljivom finalu postigao je Josip Bošković 45 sekundi prije kraja utakmice.
Nakon utakmice trener Zrinjskog Žani Buhovac je rekao: „Kao i svaki put kada se sastanemo sa Centrom odigramo uzbudljiv meč sa mnogo golova. Ova utakmica bila je odlična. Čestitam svojim igračima na pobjedi.“

(scsport)

Proudly powered by WordPress