Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Članice SRD “Visoko” osvojivši 3. i 4. mjesto na Državnom prvenstvu izborile nastup u reprezentaciji BiH

U nedjelju, 24. aprila 2016. godine, u organizaciji Sportskog ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine, te domaćina takmičenja SRD “Ukrinski cvijet” Prnjavor, na jezeru Drenova je održano Državno prvenstvo za seniorke u disciplini “Ulov ribe udicom na plovak.

Na prvenstvu je ukupno nastupilo 13 takmičarki, od kojih je jedanaest prijavljeno iz Republike Srpske, a dvije iz Federacije BiH, tačnije dvije takmičarke iz Sportsko-ribolovnog društva “Visoko”, koje su i predstavljale FBiH, to jeste Mersiha Ihtijarević i Ermina Bukurević, koje su sa trenerom Zijadom Bukurevićem proteklog vikenda otputovale u Prnjavor.

Nakon tri sata takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji, seniorke SRD “Visoko” izborile su sjajne rezultate, te je tako Mersiha Ihtijarević osvojila treće, a Ermina Bukurević četvrto mjesto Državnog prvenstva za seniorke. Osvajanjem ovih visokih pozicija, predstavnice SRD “Visoko” izborile su i svoj nastup u sastavu reprezentacije BiH.

Proglašenje pobjednika i dodjela medalja obavljeno je na jezeru Drenova, a članovi SRD “Visoko” nakon takmičenja kazali su kako su organizacija i suđenje bili dobri, ali u veoma lošim vremenskim uslovima, te su zbog loših uslova i blata na stazi sve takmičarke izjavile da im je ovo takmičenje bilo najteže od kada se bave ovim sportom.

Proudly powered by WordPress