Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Iako se visočki DF ogradio od zajedničke kandidature načelnika sa SDP-om generalni odbori odlučili drugačije?

Iako se Općinski odbor Demokratske fronte Visoko proteklih dana, putem saopćenja na našem portalu, ogradio od zajedničke kandidature jednog načelnika, koji bi na predstojećim izborima nastupio u ime ove stranke i OO SDP Visoko, tokom jučerašnjeg dana glavni odbori ove dvije su na zajedničkom sastanku dogovorili zajedničko kandidiranje načelnika na predstojećim izborima. U prostorijama Socijaldemokratske partije BiH tako je jučer održan drugi sastanak pregovaračkih timova SDP BiH i Demokratske fronte o zajedničkom nastupu na Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

Nakon prvog sastanka ove dvije partije, te obavljenih konsultacija u partijskim organizacijama, počeo je proces konkretnijih razgovora o potencijalnim kandidatima za načelnike u opštinama širom BiH, izvijestio je jučer portal Klix.ba

“Zadovoljan sam pravcem u kojem ovi razgovori idu, jer smo na tragu konkretizacije i postizanja konačnog dogovora. Vjerujem da će i u konačnici ovaj proces pregovora završiti pozitivno, ne samo za SDP i DF, nego i za ukupnu ljevicu u našoj zemlji. Naši razgovori se ne vode u kafanama, nego na vrlo transparentan i javan način, što će se nastaviti i u buduće. Čim budemo imali konkretna imena, javnost će biti obaviještena”, rekao je Damir Mašić, politički direktor SDP BiH.

Novinari našeg portala prethodnih dana naslutili su da bi taj kandidat mogao biti gospodin Ermin Dlakić, a kako smo informirani i o tokovima u političkim partijama na državnom nivou, čini se da ta informacija nije daleko od istine i da je pitanje samo da li će taj zajednički načelnik biti gospodin Dlakić ili neko drugi.

Proudly powered by WordPress