Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Danas 28.kolo nogometne Premijer lige BiH

Sve utakmice posljednja tri kola BH Telecom Premijer lige BiH, uključujući i susrete 28. kola igrat će se u istom terminu sa početkom od 17 sati. Lider Zrinjski ima lagan posao u gradskom derbiju protiv otpisanog Veleža, dok će Sloboda imati popravni na Piroti protiv također otpisanog Travnika i samo pobjeda ostavlja Tuzlake u kakvoj-takvoj trci za titulu.
Sarajevo na Koševu ne bi smjelo dozvoliti kiks protiv Mladosti DK, jer ih čeka neizvjesna borba za Evropu, a njihov gradski rival ekipa Željezničara također nema pravo na kiks u Zenici protiv Čelika, jer svaki ishod osim trijumfa vjerovatno bi znači i kraj evropskih ambicija Plavih. Zanimljivo će biti u duelu Širokog i Borca na Pecari, jer su bodovi prijeko neophodni objema ekipama.
Slavija posljednju slamku spasa hvata protiv Radnika, koji odavno nema većih ambicija u prvenstvu i isključivo je fokusiran na finale Kupa sa Slobodom, dok će Vitez imati priliku da opstanak možda ovjeri na gostovanju u Prijedoru protiv ranije prežaljenog Rudara. Konačno, Olimpic je također bez prava na kiks na gostovanju protiv Drine, koja je u prošlom kolu napravila senzaciju na Tušnju savladavši Slobodu.

(scsport)

Proudly powered by WordPress