Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Održan veliki koncert KUD-a Visoko pod nazivom “Melodije proljeća”

Kulturni centar Altindag, koji se nalazi u visočkom naselju Prijeko, sinoć je ugostio veliki broj ljubitelja bosanskohercegovačke kulturne baštine, koji su imali priliku da uživaju u raznovrsnom kulturno-umjetničkom programu velikog koncerta “Melodije proljeća”. Koncert, koji je organiziralo Kulturno-umjetničko društvo “Visoko” bio je prava prilika za mnoge Visočane da na jednom mjestu pogledaju raznovrsnu kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine, a zvuci mladosti, pjesme i veselja odjekivali su dugo u noć salom kulturnog centra.

Ovom prilikom razgovarali smo sa predsjednikom KUD-a “Visoko”, Mersedom Šahinovićem, koji nam je kazao nešto više o samom koncertu “Melodije proljeća”.

“Već duži niz godina KUD Visoko, kao otprilike i druga kulturno-umjetnička društva u BiH, organizuje jedan koncert na kome pokažu pred početak sezone nastupa šta su to spremili i naučili u zimskom periodu, u kojem se intenzivno vježba. Tako da je i ove godine KUD Visoko organizovalo ovaj koncert, koji je ustvari prilika da članovi društva i njihovi prijatelji predstave svoja umijeća koja su stekli učenjem, kao i da se zahvale svim ljudima koji su im pomagali u tom radu i učenju.

Ove godine jedan od interesantnijih dijelova koncerta je modna revija, koju organizujemo u saradnji sa radionicom za umjetnine ‘Miraz’ iz Jablanice, u okviru koje će biti prikazane narodne nošnje naroda BiH. Također, naši gosti večeras će biti i članovi KUD ‘Biser’ iz Donjeg Moštra, kao i djeca učesnici festivala ‘Mladi pjevaju sevdalinke’, te se nadamo da će svi posjetioci koncerta uživati u raznovrsnom repertoaru koji pripremamo.”

Sam koncert “Melodije proljeća” jedan je od najboljih kulturnih događaja u našem gradu, koji pored promoviranja tradicije i kulturne baštine BiH promovira i rad mladih Visočana na očuvanju tih vrijednosti, što je izuzetno pohvalno. To je svakako dokazala večeras i velika posjećenost ovog koncerta, ali i radost na licima posjetilaca koji su uživali u programu.

U nastavu pogledajte fotogaleriju sa ovog koncerta, sa fotografijama koje su napravili naši fotoreporteri.

Proudly powered by WordPress