Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Veliki odziv građana u ZDK na akciju besplatnog pregleda na melanom kože

Povodom Svjetskog dana borbe protiv malignih melanoma kože, a koji se obilježava 15. maja, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, u saradnji sa Kantonalnom bolnicom Zenica, vrši “Screening – Preglede na melanom kože”.

Kako je istakla dr. spec. dermatovenolog Aida Muharemović, uposlenici dermatovenologije Kantonalne bolnice Zenica već četiri godine povodom ovog datuma organizuju besplatne preglede za građane.

“Građani Zeničko-dobojskog kantona u prostorijama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica imaju priliku da izvrše besplatni pregled vlasišta, kože i sluznica kako bi se u slučaju melanoma ili tumora kože moglo adekvatno i na vrijeme reagovati”, kaže Muharemović.

U protekla dva dana izvršeno je preko 100 pregleda, a s obzirom na veliki broj zainteresovanih pacijenata i ograničenog broja dana, građani mogu rezervisati i dogovoriti naknaedne preglede nakon završetka ove akcije.

Besplatni pregledi se obavljaju do 13.05. u suterenu poliklinike, u Službi za patronažu u periodu od 11 do 14 sati, a građani mogu rezervisati pregled na broj telefona 448-026 svaki dan od 7 do 15 sati.

Proudly powered by WordPress