Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Salva kritika na društvenim mrežama: Novi kandidat za načelnika Srebrenice je izdajnik

Povratnici u Srebrenicu razočarani su izvjesnim Huseinom Husejnovićem, koji je najavio kandidaturu za načelnika u Srebrenici, na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, piše NAP.

Na društvenim mrežama pokrenuta je salva kritika. Husejnovića nazivaju pogrdnim imenima. Čak i izdajnikom. Neki od korisnika društvenih mreža smatraju da Husejnović razbija bošnjačko jedinstvo u općini u kojoj je prije 21 godinu počinjen genocid nad Bošnjacima.

O Husejnoviću se ne zna skoro ništa. Osim da je jutros u Općinsku izbornu komisiju donio kandidaturu na ovjeru. Sada mu je potrebno najmanje 200 potpisa građana, da bi njegova kandidatura bila validna. Ali, sudeći po reakcijama povratnika u Srebrenicu, teško da će Husejnović dobiti i tih 200 glasova.

Za načelnika Srebrenice sve probosanske stranke podržale su jedino Ćamila Durakovića, koji ovom općinom upravlja već četiri godine. I to uspješno. On je dobio podršku iz SDA, SDP BiH, Stranke za BiH, SBB-a i DF-a. Najava da bi Bošnjaci ipak mogli imati dva kandidata na izborima u Srebrenici, dočekana je sa nevjericom.

– Radi na destabilizaciji bošnjačkog korpusa. Najvjerovatnije po nečijoj direktivi – piše izvjesni Nedžad Osmančević.

– Sramota, mi sami sebi u stomak skaćemo – kaže Biba Ražić-Omeragić.

Izvjesna Samra Derlić vjeruje kako je Husejnović uzeo novac od Dodika, predsjednika RS-a.

Kandidat srpskih stranaka za načelnika u Srebrenici bit će Mladen Grujičić. Za Bošanjake je veoma važno da načelnik Srebrenice bude Bošnjak, koji će čuvati sjećanje na genocid koji je počinjen u ovoj općini. Ali, ukoliko glasači budu podijeljeni između Durakovića i drugog kandidata, vrlo je moguće da će na čelo Srebrenice doći načelnik iz reda srpskog naroda, piše NAP.

Proudly powered by WordPress