Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Obilježen Dan Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” – Smailagić Amina učenica generacije

Osnovna škola “Safvet-beg Bašagić” obilježila je 51. godinu rada. Povodom Dana škole učenici su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili prigodan program koje su vodili učenici devetog razreda Mušinbegović Sarah i Limo Bakir.

_DSC0007

Ovim putem velika zahvala upućena je roditeljima, prijateljima škole i privrednim subjektima koji su u proteklom periodu pomagali i bez čije pomoći učenici i nastavnici ne bi postigli zavidne rezultate.

Školski odbor OŠ “Safvet-beg Bašagić” Visoko donio je odluku da nagradi nastavnike i njihove učenike za rezultate postignute na takmičenjima svih nivoa u šk. 2015/2016. godini.

Predsjednik Školskog odbora, Handžić Enijad je uručio nagrade nastavnici Šejli Šabanović i učenicama Ajdin Iman i Vranac Lejli. U organizaciji kompanije m:tel, a u okviru projekta “Škole 2.0” OŠ “Safvet-beg Bašagić” je osvojila nagradu za najfunkcionalniju web stranicu, koju je vodila nastavnica Šabanović, a nagrađene su najaktivnije učenice.

A povodom 25. novembra Dana državnosti BiH u Perzijsko-bosnankom koledžu u Lješevu je održano takmičenje učenika IX razreda iz Bosanskog jezika i književnosti, Engleskog jezika i Matematike. Učenica Petra Marušić je osvojila treće mjesto iz Bosnanskog jezika i književnosti. Učenike je pripremala nastavnica Nermina Kadić i obje su dobile nagradu od škole, koju je također uručuo predsjednik Školskog odbora, Handžić Enijad.

Potpredsjednik Školskog odbora, Valjevac Edin je uručio nagrade učeniku Borisu Stankoviću i njegovoj nastavnici Almi Duraković, kao i nastavnici Dreca Muameri.

Udruženje građana Omladinska romska incijativa “Budi mi prijatelj” je u saradnji sa World Vision Bosna i Hercegovina, a povodom 08. aprila Svjetskog dana Roma, organizovali natječaj u pisanju literarnih radova. Učenik Boris Stanković je osvojio drugu nagradu, a priznanje škole dobila je i nastavnica Alma Duraković.

Na Općinskom takmičenju iz Prve pomoći učenici su osvojili treće mjesto, ekipu su činili: Zehić Melisa, Mutap Lejla, Silajdžić Amira i Alijagić Nadža, priznanje škole dobila je njihova nastavnica Dreca Muamera.

Član Školskog odbora Mušinbegović Sead je uručio nagrade učenicima koji su učestvovali na Općinakom takmičenju iz Engleskog jezika i učenicima koji su učestvovali na Kantonalnom takmičenju iz Fizike.

Na Općinskom takmičenju iz Engleskog jezika učenici su ostavrili veoma dobre rezultate i ostvarili plasman na kantonalno takmičenje. Učenik Ahmetović Faiz je osvojio prvo mjesto, učenik Skopljak Ammar je osvojio treće mjesto, škola je nagradila i nastavnicu Mulahasanović Edinu.

Plasman na kantonalno takmičenje iz Fizike ostvarili su učenici Halilbegović Merima koja je osvojila prvo mjesto, dok je učenica Marušić Petra osvojila treće mjesto na općinskom takmičenju, škola je nagradila i nastavnicu Bečić Mirnesu.

Član Školskog odbora Pajević Anisa uručila je nagradu nastavnicima i učenicima koji su učestvovali na takmičenjima iz matematike.

Na Općinskom takmičenju učenika iz Matematike za VI, VII, VIII i IX razrede učenici su ostvarili izvanredne rezultate i plasman na Kantonalno i Federalno takmičenje. Za šeste razrede učenik Begić Emin je osvojio drugo mjesto i ostvario plasman na Kantonalno takmičenje. Za sedme razrede učenik Boris Stanković je osvojio prvo mjesto na Općinskom takmičenju i ostvario plasman na kantonalno. Učenica Purišević Naida je osvojila četvrto mjesto na Kantonalnom takmičenju, nagrađena je i nastavnica Šejla Šabanović. Za osme razrede učenica Babić Azra je osvojila treće mjesto na Kantonalnom takmičenju i ostvarila plasman na Federalno takmičenje, nagradu od škole dobila je i nastavnica Čampara Emina. Za devete razrede drugo mjesto na Općinskom takmičenju i plasman na Kantonalno takmičenje osvojila je učenica Smailagić Amina i nagradu od škole je dobila i njena nastavnica Kitić Zdenka.

Član školskog odbora Halilović Džanel je uručio nagrade Omanović Meliki i nastavniku Klepo Mehmedu za osvojenu prvu nagradu za likovni ran na manifestaciji “Zvuci i slike Balkana”, koje je organizovala Škola za osnovno muzičko obrazovanje “Avdo Smajlović” Visoko i Franjevačka klasična gimnazija Visoko.

Također, Halilović Džanel je uručio nagrade ekipama koje su učestvovale u sporskim manifestacijama i ostvarile zavidne rezultate – ekipe dječaka su osvojile prvo mjesto na turniru u košarci i drugo mjesto na turniru u odbojci, a ekipe djevojčica su osvojile drugo mjesto na turniru u košarci i prvo mjesto na turniru u odbojci. Nagradu su dobili nastavnici Elma Taslaman i Pinjagić Emir.

Škola je nagrade dodijelila i za postignute rezultate u toku rada – Hadžiabdić Maidi (pedagogica), Topalović Samiru (domar) i Dedić Almi (higjeničar).

Nastavničko vijeće je pohvalama i posebnim diplomama nagradilo učenike koji su u toku devetogodišnjeg obrazovanja imali odličan uspjeh i primjerno vladanje: Džafić Nejra, Karavdić Nedim, Kargić Adha, Komljenović Ema, Lemeš Lamija, Limo Bakir, Malatić Imran, Ašlama Irma, Berberović Ema, Delić Dželila, Halilović Amra, Karavdić Tarik, Salihović Esma, Mušinbegović Sarah, Sorguč Esma, Brkić Ajša, Brkić Sulejman, Jašaragić Melis, Zukić Amila, Beganović Ena, Batina Luka, Džafo Lejla,Lana Lončar, Marušić Petra, Smailagić Amina, Hot Lejla, Kazija Azra, Basarik Amina, Gagula Ismail, Krivdić Irfan i Topuz Džana.

A učenica generacije OŠ “Safvet-beg Bašagić” u šk. 2015/2016. godini je Smailagić Amina.

Više fotografija pogledajte na našoj facebook stranici.

Proudly powered by WordPress