Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Srebrenica: SDA, SBB, DF, SDP i SBiH pozivaju Husejnovića da ne razbija jedinstvo i povuče kandidaturu

Koalicija stranaka koje su dale podršku kandidatu za načelnika općine Srebrenica Ćamilu Durakoviću, najoštrije osuđuje jučerašnji pokušaj razbijanja jedinstva probosanskog bloka, stoji u saopćenju koje potpisuju predsjednici općinskih odbora Srebrenica SDA, SBB, DF, SDP i SBiH, prenosi novinska agencija Patria.

Smatramo da se najavom svoje kandidature za načelnika Husein Husejnović opasno poigrava sa budućnošću Srebrenice. Rasipanje glasova probosanski orijentiranih građana ide u prilog isključivo koaliciji srpskih stranaka i njenom kandidatu Mladenu Grujičiću, koji već nekoliko sedmica lažnom pričom o suživotu nevješto pokušava skriti svoje pravo lice negatora sudski utvrđenih činjenica o genocidu i ratu.

Ne smijemo dopustiti da zbog ličnih sujeta pojedinaca načelničko mjesto pripadne čovjeku koji najavljuje „relativizaciju” istine o ratnim događajima, i koji nastupa u interesu samo jednog naroda.

Podsjećamo da je Ćamil Duraković tokom svog mandata stekao povjerenje građana Srebrenice svih nacionalnosti, a njegov predani i uspješan rad prepoznale su sve probosanske stranke, te su mu već prije više od mjesec dana pružile bezuslovnu podršku.

Nadamo se da se u ovom slučaju ne radi o izbornom inžinjeringu srpskog bloka već samo o ishitrenoj odluci pojedinca.

Ovom prilikom pozivamo Huseina Husejnovića da povuče svoju kandidaturu i da na taj način dokaže svoj patriotizam i odgovornost prema Srebrenici i njenoj budućnosti.

Građane Srebrenice, pak, pozivamo da ne nasjedaju na priče o „nezavisnim” kandidatima koji ne uživaju podršku probosanskog bloka, te da Huseinu Husejnoviću uskrate potpise neophodne da njegova kandidatura bude potvrđena, stoji u saopćenju pet stranaka.

Proudly powered by WordPress