Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Danas revanš finala nogometnog Kupa BiH

Danas sa početkom u 17 sati revanš meč Kupa BiH odigrat će Radnik iz Bijeljine i tuzlanska Sloboda. Prvi meč na Tušnju je završen 1:1, pa nas sigurno u Bijeljini očekuje mnogo uzbuđenja. Radnik ima priliku da eventualnim osvajanjem prvog trofeja u klupskoj historiji izbori i debitantski nastup u Evropi, dok s druge strane izabranici Husrefa Musemića žele da sjajnu sezonu okrune jednim trofejom.
Sloboda u današnjem duelu neće moći raćunati na suspendovanog Zajka Zebu, što bi mogao predstavljati značaj hendikep, a u kombinacijama neće biti ni Haurdića koji je ranije u Kupu nastupao za Velež. S druge strane domaćini neće moći računati na usluge Stokića, Jankovića  i Srećkovića.
Pred današnji duel prvotimac Radnika, Eldin Mašić je istakao kako u ekipi vlada sjajna atmosfera.
“Atmosfera je sjajna u ekipi. Veoma smo motivisani. Želimo da napravimo historijski uspjeh za igrače, klub, grad… Smatram da smo u maloj prednosti zbog rezultata u Tuzli, ali maksimalno oprezno ćemo ući u utakmicu”, rekao je Mašić.
Jedno je sigurno, ko god da osvoji trofej, to će im biti prvi zvanični trofej u klupskoj historiji, te će ispisati nove stranice historije. Ovome dodajmo da će meč u Bijeljini suditi Ognjen Valjić iz Banja Luke.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress