Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bijeli semifreddo s malinama

Sastojci:

  • 5 žumanjaka
  • 90 g šećera
  • 1 Bourbon vanilija šećer
  • 300 g bijele čokolade
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 1 kašikica ekstrakta vanilije
  • 250 g malina

Za ukrašavanje:

  • svježe maline

Priprema:

Žumanjke razmutite, dodajte šećer, bourbon vanilija šećer i stavite nad lonac kipuće vode. Neprestano miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta).
Uklonite jaja s pare, pa nad njom rastopite 200 g čokolade. Umiješajte je u jaja i pustite da se malo ohladi.
Slatkom vrhnju dodajte vaniliju i električnom miješalicom istucite u šlag. Šlag lagano umiješajte u jaja, dodajte preostalih 100g čokolade narezane na sitne komadiće i na kraju umiješajte maline.
Kalup (30×10 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač na barem 3-4 sata.

Posluživanje:
Semifreddo izvadite i narežite netom prije posluživanja. Ukrasite svježim malinama.

Savjet:
Kako je ovaj semifreddo jako osjetljiv na toplinu, možete ga umjesto u veliki kalup staviti u više manjih za posluživanje.

Proudly powered by WordPress