Sastojci:
- 5 žumanjaka
- 90 g šećera
- 1 Bourbon vanilija šećer
- 300 g bijele čokolade
- 300 ml slatkog vrhnja
- 1 kašikica ekstrakta vanilije
- 250 g malina
Za ukrašavanje:
- svježe maline
Priprema:
Žumanjke razmutite, dodajte šećer, bourbon vanilija šećer i stavite nad lonac kipuće vode. Neprestano miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta).
Uklonite jaja s pare, pa nad njom rastopite 200 g čokolade. Umiješajte je u jaja i pustite da se malo ohladi.
Slatkom vrhnju dodajte vaniliju i električnom miješalicom istucite u šlag. Šlag lagano umiješajte u jaja, dodajte preostalih 100g čokolade narezane na sitne komadiće i na kraju umiješajte maline.
Kalup (30×10 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač na barem 3-4 sata.
Posluživanje:
Semifreddo izvadite i narežite netom prije posluživanja. Ukrasite svježim malinama.
Savjet:
Kako je ovaj semifreddo jako osjetljiv na toplinu, možete ga umjesto u veliki kalup staviti u više manjih za posluživanje.