Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

MUP ZDK u kampanji “Borba protiv nasilja u porodici”

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD-a (ICITAP), sprovodi kampanju pod nazivom „Borba protiv nasilja u porodici“.

Cilj naznačene kampanje je podizanje svjesti javnosti o pomenutom problemu, kao i ispitivanje stanja o općem stavu građana o ovom problemu, njihovom znanju o istom, te poznavanju zakonskih propisa u pogledu navedenog.

U tom kontekstu, u narednih nekoliko dana, poduzimat će se zajedničke aktivnosti na sprovođenju kampanje, što u okviru planiranih mjera podrazumjeva i postavljanje štandova na najfrekventnijim lokacijama i trgovima u gradovima, na kojim će policijski službenici zajedno sa predstavnicima ICITAP-a građanima djeliti promotivni materijal.

Štandovi će biti postavljeni prema sljedećem rasporedu:

– Kakanj, 25.05.2016. godine, u vremenu od 12,30 do 14,30 sati,

– Tešanj, 26.05.2016. godine, u vremenu od 12,00 do 14,00 sati i

– Visoko, 27.05.2016. godine, u vremenu od 11,00 do 13,00 sati.

Pored osnovnog cilja kampanje da se javnost podstakne da blagovremeno prijavljuje ovaj problem, željeni efekat naznačenih aktivnosti je da se građani upoznaju sa najvažnijim odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici FBiH, čijom je dosadašnjom primjenom ostvaren znatan napredak u borbi protiv ove negativne pojave u društvu.

Proudly powered by WordPress